Wist u dat ruim 15%* van de Nederlanders regelmatig migraine of een ernstige vorm van hoofdpijn heeft? De meeste denken dat het erbij hoort en hebben er mee leren omgaan. Toch kan er in veel gevallen wat aan gedaan worden.

Weten wat onze Fysiotherapeuten voor u kunnen betekenen? 

Hoofdpijn kent vele oorzaken en kan zich uiten op diverse manieren; bijvoorbeeld in de vorm van een kloppend gevoel of een stekende pijn. Daarbij kan de oorzaak van hoofdpijn per persoon verschillen en ook de wijze waarop de pijn of andere klachten zich uiten. De meeste vormen van hoofdpijn zijn goed te behandelen, waarbij wij uw hoofdpijnklachten geheel kunnen verhelpen en in ieder geval kunnen verminderen.

Af en toe komt het voor dat de hoofdpijn niet met een fysiotherapeutische behandeling aangepakt kan worden, indien dit bij u het geval is zullen wij u doorverwijzen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Onze Fysiotherapeuten hebben diverse studie-specialisaties en cursussen gevolgd om uw hoofdpijnklachten te verhelpen of in ieder geval aanzienlijk te verminderen. Een greep uit onze behandelingen:

De behandeling

Alvorens wij starten met een behandeling hebben wij samen met u een uitgebreide intake om uw (pijn)klachten te bespreken en aan de hand van vragen en een onderzoek, de oorzaak van uw klacht(en) vast te stellen. Op deze wijze komen wij samen met u tot een juiste behandeling of verwijzing.

Verwijzing

Voor de behandeling door één van onze Fysiotherapeuten heeft u in principe geen verwijzing nodig. In het intakegesprek beoordelen we samen met u of een behandeling u kan helpen.

Vergoeding

Of u in aanmerking komt voor vergoeding hangt af van uw zorgverzekering. Bent u in het bezit van een aanvullend pakket? Dan wordt fysiotherapie in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed.

Fysiotherapie wordt uitsluitend vergoed uit de basisverzekering indien de patiënt jonger is dan 18 jaar of incidenteel, wanneer de (pijn)klacht op de lijst met chronische ziekten en aandoeningen van uw Zorgverzekeraar staat.

Bent u niet of slechts gedeeltelijk verzekerd voor fysiotherapie, dan kunt u er uiteraard te allen tijde voor kiezen om de behandeling door één van onze Fysiotherapeuten zelf te bekostigen. Aan de hand van een intakegesprek kunnen wij u een indicatie geven van het aantal behandelingen dat u nodig heeft. Benieuwd naar onze tarieven?

*Bron: www.volksgezondheidenzorg.info

Meer weten?

Neem contact op