Dan ga je op een vakcursus voor patiënten met Claudicatio Intermittens, in de volksmond ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. En wie kom je tegen in het cursusmateriaal? Jawel, je collega’s. Hoe leuk is dat!

Naast deze vertrouwde ontmoeting mocht ik kennismaken met een bewezen trainingsprogramma om patiënten met deze vaatproblematiek, die zich kenmerkt door een vernauwing van de bloedvaten/slagaders, te helpen. Ik wil het Chronisch ZorgNet daar hartelijk voor bedanken. Met behulp van dit trainingsprogramma kan ik als behandelaar samen met de patiënt het (perifere) bloedtransport en de uitwisseling hiervan op microniveau stimuleren. De bloedcellen die zuurstof met zich meedragen kunnen zich hierdoor beter door de vaten verplaatsen. Waardoor (pijn)klachten verminderen, de loopafstand kan verbeteren en de patiënt zijn/haar dagelijkse activiteiten kan verhogen.

Tijdens het trainingsprogramma monitoren we op verschillende momenten hoe het gaat, met behulp van loopanalyses, metingen en vragenlijsten, zodat de behandeling altijd maatwerk is; gericht op de individuele doelstellingen van de betrokken patiënt. Ik kijk er ontzettend naar uit om patiënten met dit trainingsprogramma te ondersteunen, zodat zij minder beperkingen ervaren in het dagelijks leven en weer meer kunnen ondernemen en verder kunnen lopen. Wanneer u twijfelt of dit programma voor u geschikt is, bel gerust om te overleggen.

Met vriendelijke groet,

Wouter Vink

Algemeen fysiotherapeut

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op