De waarde van Mulligan™ therapie?

Het Mulligan™  concept is een manuele (hands-on) methode die wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren, oftewel de beweging(svrijheid) van het lichaam te bevorderen. De methode gaat hypotetisch uit van een zogenaamd sporingsprobleem. Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden. Door in een menselijk gewricht deze corrigerende beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale patroon hersteld en vaak een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie bereikt.

Wanneer Mulligan™ therapie?

Mulligan™ therapie is geschikt voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, denkt u hierbij bijvoorbeeld aan uw knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols of hand. Stel u heeft zich verstapt of een verkeerde beweging gemaakt, dan is er op een röntgenfoto of scan niet altijd wat te zien, maar toch ervaart u pijn, vaak bij beweging. Of u heeft al langer pijn bij bepaalde bewegingen, maar er is geen aanwijsbare oorzaak.

De Mulligan™ therapeut kan over het algemeen vrij snel beoordelen of er sprake is van een zogenaamd sporingsprobleem en of deze vorm van therapie een geschikte behandelmethode voor u is.

N.B. Onze samenwerkingspartner Sven Vos heeft de Mulligan™ therapeut opleiding gevolgd.

Check mulligantherapeut.nl

Vergoeding

Mulligan™ therapie valt onder reguliere fysiotherapie en/of manuele therapie. Wanneer één van beiden onder uw (aanvullende) zorgverzekering valt wordt de therapie conform de betreffende polisvoorwaarden vergoed.

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat