Algemeen

Er bestaan veel verschillende aandoeningen van de schouder. Aandoeningen die regelmatig voorkomen zijn instabiliteit, impingementklachten, spier-, of peesrupturen, een frozen shoulder en slijmbeursontstekingen. Soms wordt er een operatie uitgevoerd om de klachten te verhelpen of te verminderen.

FITclinic en schouder

Fysiotherapie kan helpen uw schouderklachten op te heffen of te verminderen en u te begeleiden bij de revalidatie na een schouderoperatie. FITclinic therapie is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een schouderaandoening. Wanneer u voor het eerst bij FITclinic therapie komt, krijgt u een intake waarbij uw persoonlijke klachten in beeld worden gebracht. De intake bestaat uit een anamnese (vraaggesprek), vragenlijsten en fysieke testen. Aan de hand van de resultaten van de intake en de gestelde diagnose, wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Mogelijk gaat u onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut een beweegprogramma uitvoeren, of wordt uw schouder gemobiliseerd. Het uiteindelijke doel is om de functie van uw schouder zo optimaal mogelijk te maken zodat u zo min mogelijk hinder ondervindt van uw schouderklacht of deze zelfs opgeheven wordt.

Samenwerkingsverbanden

FITclinic therapie is aangesloten bij het Schouder Netwerk Twente (SNT). Het SNT bestaat uit een groep fysiotherapeuten die het behandelen van mensen met een schouderaandoening willen optimaliseren. Door middel van onder andere workshops, protocollen en deelname aan onderzoek wordt de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen bij schouderaandoeningen door het SNT verbeterd.

Meer weten?

Neem contact op