Opleiding van onze Fysiotherapeuten

Wij vinden kwaliteit belangrijk. Zowel vanuit het begrip veiligheid en patiënttevredenheid als vanuit het perspectief dat we een organisatie zijn die zich graag blijft ontwikkelen waar mogelijk. Om die reden zijn onze Fysiotherapeuten regelmatig in opleiding;

  • om hun kennis actueel te houden
  • de vaardigheid te onderhouden
  • zich te specialiseren
  • zich nieuwe behandeltechnieken eigen te maken

Op deze wijze bent u als patiënt verzekerd van een goede behandeling en kunnen wij u een ruim aanbod aan specialisaties en behandelingen aanbieden.

Tevens zijn onze Fysiotherapeuten aangesloten bij diverse beroeps- en netwerkverenigingen en ingeschreven in het Kwaliteitsregister.

Uw mening telt

U als patiënt bent uiteraard één van onze belangrijkste referenten als het gaat om kwaliteit. Om die reden is het voor ons belangrijk om uw mening naar aanleiding van een behandeling door één van onze Fysiotherapeuten te ontvangen. Het stelt ons in staat om waar nodig onszelf te verbeteren en ook de zorg aan andere patiënten te optimaliseren. Na afloop van uw behandeling ontvangt u hiervoor een digitale vragenlijst via de e-mail, de onafhankelijke partij die deze vragenlijsten voor ons verzorgt is QDNA. Benieuwd naar ons huidige klanttevredenheidscijfer?

Wanneer u niet tevreden bent

Uiteraard doen wij er alles aan om u als patiënt te helpen, zodat u zich goed behandeld voelt. Mocht u om welke reden ook niet of minder tevreden zijn over de wijze waarop u behandeld bent of de behandeling zelf, dan horen wij dat uiteraard graag. Wij willen u vragen dit allereerst met uw behandelend Fysiotherapeut te bespreken. Indien dit niet mogelijk is? Of wanneer u er samen niet uitkomt kunt u een ‘formele’ klacht indienen via de website van het Keurmerk Fysiotherapie.

Eén van de klachtenconsultenten van het Keurmerk neemt dan contact met u op en zal proberen samen met u en uw Fysiotherapeut tot een oplossing te komen.

Beroepsorganisaties en kwaliteitsregisters

Alle Fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister Keurmerk Fysiotherapie en een aantal van onze collega’s tevens bij het CKR (Centraal Kwaliteits Register – fysiotherapie). Ook beschikken al onze behandelaars over een zogenaamde BIG registratie, oftewel registratie voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Hierdoor bent u als patiënt beschermt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen, omdat de wet BIG regels geeft om de kwaliteit binnen onze beroepsgroep te bewaken en hier tevens handhaving op uitvoert. Daarnaast zijn onze Fysiotherapeuten aangesloten bij diverse beroepsorganisaties en netwerken, afhankelijk van hun specialisatie en/of vakgerichte opleiding. De voor de betreffende behandelaar geldende lidmaatschappen kunt u vinden op hun persoonlijke pagina.

Om voor u de kwaliteit van onze zorgverlening en de wijze waarop wij omgaan met bijvoorbeeld uw privacy en medische dossier te waarborgen, werken wij volgens de geldende richtlijnen voor zorgverleners in Nederland, waaronder ook de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Onderzoek naar nieuwe behandelmethoden

In Nederland kennen we de SOMT University of Physiotherapie als meest toonaangevende universiteit, wanneer het gaat om gespecialiseerde opleidingen voor fysiotherapie. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de Master opleiding tot Bekkenfysiotherapeut of Manueel therapeut. De SOMT organiseert als toonaangevende universiteit ook diverse wetenschappelijke onderzoeken onder leiding van Hoogleraren van deze universiteit. Wij als fysiotherapiepraktijk maken onderdeel uit van het wetenschappelijke netwerk dat in aanmerking komt om aan deze onderzoeken deel te nemen.

Wat betekent dit voor u als patiënt?

U als patiënt kunt zich aanmelden als deelnemer voor een onderzoek, wanneer deze wordt opgestart. Hierdoor kunt u als patiënt gebruik maken van de nieuwste technieken en/of behandelmethoden. Daarbij levert u voor ons en uw medepatiënten belangrijke informatie, waarmee wij de zorg aan patiënten voor nu en de toekomst kunnen verbeteren.

Op het moment dat er een onderzoek wordt opgestart kondigen wij dit aan in onze praktijk. Ook kan uw behandelaar u vrijblijvend benaderen voor deelname, wanneer u in aanmerking komt voor deelname aan een onderzoek.

Kwaliteitslabels

Onze Fysiotherapeuten zijn allen geregistreerd als gediplomeerd en erkend Fysiotherapeut bij de Rijksoverheid. Meer informatie www.bigregister.nl.

Binnen de vereniging FysioTopics werken diverse fysiotherapiepraktijken samen aan het behouden en verder verbeteren van de kwaliteit en resultaatgerichtheid van de aangeboden fysiotherapie.

Het HCA certificaat toont aan dat onze praktijken voldoen aan de kwaliteitsdoelstellingen, zoals deze bijvoorbeeld door een van de Zorgverzekeraars in Oost-Nederland, te weten Menzis worden gevraagd en getoetst. Hierbij kunt u denken aan resultaatgerichtheid van de geleverde fysiotherapie, de effectiviteit, maar ook de bijbehorende dossiervorming.

De Stichting Keurmerk Fysiotherapie is een onafhankelijk kwaliteitsregister voor Fysiotherapeuten en voor fysiotherapiepraktijken. De Stichting geeft Fysiotherapeuten inzicht in de kwaliteit van hun fysiotherapeutisch handelen om zo te kunnen blijven werken aan ontwikkeling en verbetering.

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is de overkoepelende vereniging van en voor Fysiotherapeuten in Nederland. Zij behartigt belangen, bewaakt de kwaliteit van de fysiotherapie, bevordert deskundigheid en biedt service aan haar leden.  

Al onze Fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie. Voor meer informatie www.defysiotherapeut.com.

De SOMT is de in Nederland meest toonaangevende universiteit, wanneer het gaat om gespecialiseerde opleidingen voor fysiotherapie. Daarnaast organiseren zij diverse wetenschappelijke onderzoeken onder leiding van Hoogleraren van de universiteit. Wij als fysiotherapiepraktijk maken onderdeel uit van het wetenschappelijke netwerk dat in aanmerking komt om aan deze onderzoeken deel te nemen.