Opleiding van onze Fysiotherapeuten

Als fysiotherapiepraktijk vinden wij kwaliteit belangrijk, om die reden zijn onze Fysiotherapeuten regelmatig in opleiding;

  • om hun kennis actueel te houden
  • de vaardigheid te onderhouden
  • zich te specialiseren
  • zich nieuwe behandeltechnieken eigen te maken

Op deze wijze bent u als patiënt verzekerd van een goede behandeling en kunnen wij u een ruim aanbod aan specialisaties en behandelingen aanbieden. Heeft u een (pijn)klachten en/of (chronische) ziekte en twijfelt u of een Fysiotherapeut u kan helpen? Belt u gerust voor een intakegesprek T. 053 436 67 66

Uw mening telt

U als patiënt bent uiteraard één van onze belangrijkste referenten als het gaat om kwaliteit. Om die reden is het voor ons belangrijk om uw mening naar aanleiding van een behandeling door één van onze Fysiotherapeuten te ontvangen. Het stelt ons in staat om waar nodig onszelf te verbeteren en ook de zorg aan andere patiënten te optimaliseren. Na afloop van uw behandeling ontvangt u hiervoor een digitale vragenlijst via de e-mail, de onafhankelijke partij die deze vragenlijsten voor ons verzorgt is QDNA. Benieuwd naar ons huidige klanttevredenheidscijfer?

Wanneer u niet tevreden bent

Uiteraard doen wij er alles aan om u als patiënt te helpen, zodat u zich goed behandeld voelt. Mocht u om welke reden ook niet of minder tevreden zijn over de wijze waarop u behandeld bent of de behandeling zelf, dan horen wij dat uiteraard graag. Wij willen u vragen dit allereerst met uw behandelend Fysiotherapeut te bespreken. Indien dit niet mogelijk is? Of wanneer u er samen niet uitkomt kunt u een ‘formele’ klacht indienen via de website van het Keurmerk Fysiotherapie.

Eén van de klachtenconsultenten van het Keurmerk neemt dan contact met u op en zal proberen samen met u en uw Fysiotherapeut tot een oplossing te komen.

Beroepsorganisaties en kwaliteitsregisters

Alle Fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister Keurmerk Fysiotherapie en/of het CKR (Centraal Kwaliteits Register – fysiotherapie). Ook beschikken onze behandelaars over een zogenaamde BIG registratie, oftewel registratie voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Hierdoor bent u als patiënt beschermt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen, omdat de wet BIG regels geeft om de kwaliteit binnen onze beroepsgroep te bewaken en hier tevens handhaving op uitvoert. Daarnaast zijn onze Fysiotherapeuten aangesloten bij diverse beroepsorganisaties en netwerken, afhankelijk van hun specialisatie en/of vakgerichte opleiding. De voor de betreffende behandelaar geldende lidmaatschappen kunt u vinden op hun persoonlijke pagina.

Om voor u de kwaliteit van onze zorgverlening en de wijze waarop wij omgaan met bijvoorbeeld uw privacy en medische dossier te waarborgen, werken wij volgens de geldende richtlijnen voor zorgverleners in Nederland, waaronder ook de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

 

Kwaliteitslabels

Onze Fysiotherapeuten zijn allen geregistreerd als gediplomeerd en erkend Fysiotherapeut bij de Rijksoverheid. Meer informatie www.bigregister.nl.

Een van de zorgverzekeraars in Oost-Nederland, te weten Menzis. Controleert jaarlijks minimaal één van onze praktijken op de naleving van procedures.

Het KNGF is de brancheorganisatie voor fysiotherapie. Voor u als patiënt bieden zij onder andere een platform voor onafhankelijke klachtbehandeling de wkkgz.

Al onze Fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie. Voor meer informatie www.defysiotherapeut.com.