Uw fysiotherapeutische behandeling

Beste patiënt, naar aanleiding van de persconferentie van maandag 23 maart jl. van de Rijksoverheid geldt per direct het volgende voor uw fysiotherapie.

U staat onder behandeling bij één van onze Fysiotherapeuten? Dan wordt u zo spoedig mogelijk door ons gebeld om het vervolg van uw behandeling(en) te bespreken. Deze zal afhankelijk zijn van uw gezondheid en persoonlijke situatie.

U bent nog niet bij ons in behandeling, maar wilt graag behandeld worden? Wij verzoeken u in dit geval telefonisch contact met ons op te nemen, alvorens u onze praktijk bezoekt. Dit kunt u doen via ons Secretariaat op T. 053 436 67 66. Er zal dan een ‘eerste’ telefonische afspraak (evt. via beeldbellen) met u worden ingepland met één van onze Fysiotherapeuten. Dit doen wij om samen met u te overleggen wat uw gezondheid- en persoonlijke situatie is om zo onder de actuele Corona omstandigheden, uw zorg veilig in te richten.

Individuele behandelingen bij u thuis:

Wanneer u een verwijzing heeft van uw Huisarts/Medisch specialist voor een behandeling bij u thuis, zal u op afspraak worden bezocht door één van onze Fysiotherapeuten. Vanzelfsprekend streven wij er naar u zover mogelijk te laten bezoeken door uw vaste Fysiotherapeut. Mocht hij/zij klachten hebben (ook lichte/milde) dan wordt u waar mogelijk bezocht door een collega.

 Groepslessen en/of sporten bij ons op de praktijk(en):

Deze kunnen in verband met de aangescherpte maatregelen rond het Coronavirus in de benoemde periode niet plaatsvinden. Onze excuses voor het ongemak. Uiteraard ondersteunen wij u graag met het adviseren van verschillende oefeningen die u thuis kunt doen. Wenst u hier gebruik van te maken, stuurt u dan een e-mail naar info@fitclinic.nl

 

Vanzelfsprekend blijft ons streven om u onder de huidige omstandigheden zo goed mogelijk zorg te blijven verlenen. De veiligheid en gezondheid van iedereen staat hierbij voor ons voorop. Dit betekent dat wij uw fysiotherapie zoveel mogelijk op afstand zullen inrichten. En u uitsluitend bij ons op één van de praktijk(en) behandelen, wanneer dit voor uw gezondheid ‘medisch’ noodzakelijk is. Om hierin de juiste afwegingen te maken zijn wij genoodzaakt als hierboven omschreven, om uw eerste afspraak vanaf heden altijd telefonisch te laten zijn.

Een bezoek aan onze praktijk

Uw behandelaar heeft telefonisch contact met u gehad en u bezoekt onze praktijk voor een behandeling

Om uw gezondheid en veiligheid en dat van onze teamleden te beschermen gelden hiervoor de volgende regels:

 • Wij willen u vragen om zoveel mogelijk zelfstandig de praktijk te bezoeken, mocht dit voor u niet mogelijk zijn dan is het wenselijk om maximaal één begeleider mee te nemen
 • Volg de huisregels en extra RIVM richtlijnen en adviezen welke in de praktijken hangen te allen tijde op
 • Bewaar in de wachtruimtes een gepaste afstand van tenminste 1,5 meter
 • Was bij binnenkomst van de praktijk uw handen (met water en zeep)
 • Was bij binnenkomst van de behandelkamer eerst uw handen (met water en zeep)
 • Schud geen handen
 • Probeer te allen tijde contact aan uw gezicht en/of neus te vermijden
 • Hoest/nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Was uw handen direct na het snuiten van uw neus

N.B. Heeft u en/of uw begeleider één of meerdere van onderstaande griep-/verkoudheidsverschijnselen dan verzoeken wij u dringend onze praktijk(en) NIET te bezoeken. U kunt telefonisch contact met ons opnemen om de voor u gewenste situatie persoonlijk met ons te bespreken. T. 053 436 67 66

 • (neus)verkoudheid
 • hoesten, kuchen of niezen
 • loopneus
 • keelpijn
 • verhoging (=tot 38º graden) of koorts
 • kortademigheid
 • hoofdpijn
 • branderige ogen
 • moeiheid
 • u voelt zich ziek
 • diarree

 

Veelgestelde vragen

Ik behoor tot de kwetsbare groep, kan ik behandeld worden?

Uw Fysiotherapeut zal hierover telefonisch contact met u opnemen. Hij/zij zal in overleg met u vaststellen wat in uw persoonlijke situatie het verstandigste is. U hoeft ons hierover niet zelf te contacten, wij bellen u.

Behoor ik tot de kwetsbare groep mensen?

Zie ook de vorige vraag/antwoord. Onze Fysiotherapeuten zijn momenteel drukdoende om de eigen patiënten die volgens de vastgestelde richtlijnen onder de ‘kwetsbare groep mensen’ vallen, persoonlijk telefonisch te contacten. Uw eigen Fysiotherapeut zal dan met u bespreken waarom u tot deze groep behoort, welke consequenties dat voor u heeft met betrekking tot uw behandeling en hoe wij ook voor u uw zorgbehoefte kunnen vormgeven.

Ik behoor niet tot een kwetsbare groep kan ik een afspraak maken voor behandeling?

Wij hanteren het beleid welke het RIVM en het KNGF opstelt. Op dit moment is het zo dat u ons telefonisch dient te contacten voor het maken van een eerste telefonische afspraak (deze kan via beeldbellen plaatsvinden). Dit doen wij om samen met u te overleggen wat uw gezondheid- en persoonlijke situatie is om zo onder de actuele Corona omstandigheden, uw zorg veilig in te richten.

Het beleid kan dagelijks aangepast worden, houdt u daarom de berichtgeving van de overheid in de gaten.

Ik wil afzeggen. Wordt mijn behandeling in rekening gebracht?

Indien u vanwege klachten m.b.t. het Coronavirus uw afspraak dient te annuleren, brengen wij uiteraard geen kosten in rekening.