Waarom echografie?

Echografie kan helpen om structuren als botten, spieren, pezen, kapsels en banden in beeld brengen. Eventuele afwijkingen zoals een scheur in een spier of pees, of een verdikte slijmbeurs worden zo goed zichtbaar. Op deze wijze kan beter vastgelegd worden, wat de oorzaak van uw klacht is en hoe wij deze samen met u het beste kunnen behandelen.

Hoe werkt een echo?

Een echoapparaat werkt met een zender/ontvanger (transducer) en transparante gel. De transducer zendt onhoorbare geluidsgolven in uw lichaam. De verschillende structuren in uw lichaam weerkaatsen de geluidsgolven en het echoapparaat zet ze vervolgens om in elektrische signalen, die vertaald worden in een beeld. Echografie is pijnloos en niet schadelijk voor het lichaam.

Vergoeding

Als u verzekerd bent voor fysiotherapie wordt een echo vergoed. Wanneer u de echo zelf dient te bekostigen is het exacte tarief o.a. afhankelijk van een eventuele verwijzing die u heeft van bijvoorbeeld uw Huisarts of Medisch specialist.

Onze therapeuten

Al onze therapeuten zijn opgenomen in het kwaliteitsregister van het Koninklijke Nederlandse Genootschap Fysiotherapie (KNGF)

Behandelaars voor Echografie

Meer weten?

Neem contact op