Wanneer naar een Sportfysiotherapeut?

De Sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of wil terugkeren op het oude sportniveau. Hij/zij begeleidt en adviseert ervaren sporters op elk niveau, die een blessure heeft opgelopen, bij wie ‘sport’ onderdeel is van de therapie of de sporten die zijn prestatie wil verbeteren.

De meeste klachten waarmee mensen naar de Sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder.

De behandeling

Sportfysiotherapie kan erop gericht zijn om u te helpen herstellen van een blessure of andere (pijn)klacht of om uw prestaties in het sporten te verbeteren.

De therapie is niet alleen gericht op herstel, maar zeker ook bedoeld om uw kracht, conditie en houding te verbeteren om blessures in de toekomst te voorkomen. Dit draagt in zijn geheel bij aan het verbeteren van prestaties. Het is van belang dat er een evenwicht is in uw herstel, samen met u wordt vastgesteld wat een gezonde balans tussen belasting en belastbaarheid is.

Wilt u meer uit uw sport halen? Uw prestaties verbeteren? Of bent u op zoek naar een passende sport voor uw persoonlijke situatie?

De Sportfysiotherapeut helpt en adviseert!

Bij sportverenigingen

Onze Sportfysiotherapeuten zijn ook in te zetten voor en/of bij uw sportvereniging of club. Denkt u bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van deze zorgprofessional bij een belangrijke wedstrijd, het begeleiden van een goede warming-up of het onderrichten van uw trainersteam.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor samenwerking? Bel gerust T. 053 436 67 66.

Vergoeding

Sportfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Onze behandelaars

Onze Sportfysiotherapeuten zijn opgenomen in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlandse Genootschap Fysiotherapie (KNGF)

Behandelaars voor Sportfysiotherapie

Meer weten?

Neem contact op