Beste patiënt,

Wij kunnen en mogen u vanaf dd. 30 april, onder gepaste voorwaarden, behandelen op onze fysiotherapiepraktijken in Enschede, Losser en Oldenzaal. Toch zal de zorg aan u er anders uit zien dan dat u van ons gewend bent. Ons streven blijft uiteraard om u binnen de huidige mogelijkheden de beste fysiotherapie te leveren. De veiligheid en gezondheid van iedereen staat hierbij voor ons voorop.

Dit betekent dat onze Fysiotherapeuten afhankelijk van uw persoonlijke en gezondheidssituatie een keuze maken om u:

 • op één van onze praktijken te behandelen;
 • bij u thuis;
 • en/of via (beeld)bellen.

Wanneer u nog geen (vervolg)afspraak heeft staan

Voor een afspraak kunt u bellen met ons Secretariaat op T. 053 436 67 66. Eén van onze teamleden zal u dan een aantal vragen stellen om uw gezondheidssituatie in kaart te brengen. Denkt u hierbij aan:

 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen (ook milde):  neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u één of meerdere van deze symptomen in de afgelopen 24 uur ervaren?
 • Heeft een huisgenoot, gezinslid of naaste één of meerdere van deze symptomen?
 • Is er bij u zelf, een huisgenoot, gezinslid of naaste in de afgelopen 24 dagen corona vastgesteld?
 • Bent/vermoedt u in de afgelopen 14 dagen in aanraking te zijn geweest met iemand die besmet is/was met corona?

Daarnaast krijgt u een korte uitleg welke richtlijnen gelden wanneer u één van onze praktijken bezoekt

Uw eerste (vervolg)afspraak is in principe telefonisch/via beeldbellen. Zo snel de afspraak in de agenda van uw behandelend Fysiotherapeut is ingeboekt zal hij/zij bepalen of deze wel/niet omgezet moet worden naar een behandeling op onze praktijk. Dit is afhankelijk van uw klachten/symptomen en de gezondheidssituatie van u en/of uw naaste(n). Uiteraard wordt u hierover telefonisch geïnformeerd. Uitganspunt onder de huidige richtlijnen die door het RIVM en onze brancheorganisatie zijn opgesteld is dat we het aantal contactmomenten onderling en daarmee ook het aantal personen in onze praktijken dienen te beperken. Wanneer uw persoonlijke situatie zo is dat wij u op een goede wijze via (beeld)bellen kunnen behandelen, dan dienen wij hier vooralsnog op deze wijze vorm aan te geven.

Wanneer u reeds een vervolgafspraak heeft staan/momenteel bij ons in behandeling bent

Wanneer u reeds bij ons in behandeling bent zal uw behandelend Fysiotherapeut contact met u opnemen om het vervolg van uw behandeling te bespreken. Hiervoor gelden dezelfde richtlijnen als voor nieuwe behandelingen en/of nieuwe patiënten. Dit betekent dat wanneer uw persoonlijke situatie zo is dat wij u op een goede wijze via (beeld)bellen kunnen behandelen, wij dit vooralsnog op deze wijze zullen doen.

Individuele behandelingen bij u thuis

Wanneer u een verwijzing heeft van uw Huisarts/Medisch specialist voor een behandeling bij u thuis, zal u op afspraak worden bezocht door één van onze Fysiotherapeuten. Vanzelfsprekend streven wij er naar u zover mogelijk te laten bezoeken door uw vaste Fysiotherapeut. Mocht hij/zij klachten hebben (ook lichte/milde) dan wordt u waar mogelijk bezocht door een collega.

Onze Fysiotherapeuten behandelen thuis uitsluitend in beschermende kleding.

Groepslessen en/of sporten bij ons op de praktijk(en)

Deze kunnen in verband met de maatregelen rond het Coronavirus vooralsnog niet plaatsvinden. Onze excuses voor het ongemak. Uiteraard ondersteunen wij u graag met het adviseren van verschillende oefeningen die u thuis kunt doen. Wenst u hier gebruik van te maken, stuurt u dan een e-mail naar info@fitclinic.nl

Uw afspraak afzeggen i.v.m. corona

Indien u vanwege klachten m.b.t. het Coronavirus uw afspraak dient te annuleren, brengen wij uiteraard geen kosten in rekening.

 

N.B. Bovenstaand betekent zeker dat de richtlijnen voor fysiotherapie zijn versoepelt per 30 april jl. Echter dat nog steeds geldt dat we daar waar mogelijk ‘fysiek’ contact beperken. De medische noodzaak voor een behandeling in onze praktijk komt te vervallen, toch is het woord ‘noodzaak’ nog steeds passend en geldend.

Bij vragen bel gerust met ons Secretariaat op T. 053 436 67 66

 

Werkwijze wanneer u één van onze praktijken bezoekt

Om uw gezondheid en veiligheid en dat van onze teamleden te beschermen gelden hiervoor de volgende regels:

 1. Wij willen u vragen om zoveel mogelijk zelfstandig de praktijk te bezoeken, mocht dit voor u niet mogelijk zijn dan is het wenselijk om maximaal één begeleider mee te nemen. Hij/zij en of zijn/haar naasten mogen geen klachten en/of symptomen ervaren die kunnen duiden op een corona besmetting
 2. Komt u alstublieft op het besproken tijdstip, zodat wij de patiëntentoestroom naar onze praktijk(en) veilig kunnen organiseren
 3. Was uw handen voor en na de behandeling in onze praktijk met water en zeep op de aangegeven punten
 4. Brengt u alstublieft uw eigen linnengoed mee voor uw behandeling (denkt u hierbij aan twee grote en/of kleine handdoeken)
 5. Houdt u er rekening mee dat vooralsnog onze kleedruimtes en douches gesloten zijn. En dat de richtlijn is; dat overige sanitaire voorzieningen uitsluitend bij hoge nood kunnen worden gebruikt
 6. Volg de huisregels en extra RIVM richtlijnen en adviezen welke in de praktijken hangen te allen tijde op
 7. Bewaar in de wachtruimtes een gepaste afstand van tenminste 1,5 meter
 8. Schud geen handen
 9. Probeer te allen tijde contact aan uw gezicht en/of neus te vermijden
 10. Hoest/nies in de binnenkant van uw elleboog
 11. Gebruik papieren zakdoekjes
 12. Was uw handen direct na het snuiten van uw neus