Wat is Dryneedling?

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt, waardoor deze snel en langdurig ontspannen raken. Hierdoor kan uw pijn sneller afnemen of uw pijnklacht effectiever behandeld worden, omdat wij met deze techniek zo gezegd uw spier dieper en intensiveren kunnen stimuleren dan met massage of het handmatig manipuleren alleen. Met Dryneedling maken wij gebruik van één ‘droge’ acupunctuurnaald.

De behandeling

De behandeling is er op gericht om de zogenaamde triggerpoints (knoop in uw spier), die de lokale- of uitstralings- pijn veroorzaken uit te schakelen. De Fysiotherapeut zal met de dryneedle dit triggerpoint aanprikken, waardoor uw spier(en) ontspannen. Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dit voelt voor u kort als een soort ‘kramp’. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan na de behandeling, maar dat is meestal van korte duur.

Bij langdurige klachten zal de Fysiotherapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom.

Alvorens wij starten met een dryneedling behandeling analyseren wij uw klacht(en) door een gesprek en gericht onderzoek. Om zo vast te stellen welke specifieke spieren of plekken in de spier dienen te worden behandeld.

Vergoeding

Dryneedling maakt uit van een reguliere Fysiotherapeutische behandeling.

 

Behandelaars voor Dryneedling

Meer weten?

Neem contact op