Een beroerte, formele naam CVA (Cerebrovasculair Accident) staat voor problemen met de bloedvoorziening van de hersenen. In dit geval is er sprake van afsluiting van een bloedvat of een bloeding in de hersenen.
Wanneer er sprake is van een tijdelijke afsluiting van een bloedvat in de hersenen spreken we van een TIA.
Waarom zo snel mogelijk starten met revalideren?
Het is belangrijk om zo snel mogelijk, bij voorkeur binnen drie maanden, te starten met revalideren na een beroerte (CVA). Reden hiervoor is dat uit onderzoek is gebleken dat 80% van het herstel na een beroerte in deze eerste drie maanden wordt bereikt. Meestal start uw revalidatie daarom al in het ziekenhuis. Aanvullende revalidatiezorg kunt u onder meer ontvangen van onze fysiotherapeuten.
De meerwaarde van een revalidatietraject bij de fysiotherapeut
Onze fysiotherapeuten zijn erin gespecialiseerd om u te ondersteunen bij uw herstel, zowel mentaal als lichamelijk. Dit doen wij door naar u te luisteren. Uw zorgen en klachten te begrijpen en in kaart te brengen. Vervolgens gaat de fysiotherapeut met u aan de slag, middels het uitvoeren van oefeningen, om zo te werken aan uw beperkingen. Op deze manier kunnen we eventuele uitvalverschijnselen, bijvoorbeeld een (eenzijdige) verlamming in het lichaam , dan wel problemen met uw coördinatie en/of evenwicht; binnen uw mogelijkheden, herstellen/verbeteren.
Dit type behandelingen noemen we ook wel postoperatieve fysiotherapeutische revalidatie. Wij maken hiervoor een oefenschema op maat in overleg met u en uw medisch specialist. Postoperatieve zorg/revalidatiezorg wordt vrijwel altijd vergoed uit uw basiszorgverzekering.
Onze therapeuten
Al onze therapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister ‘Keurmerk Fysiotherapie’ en/of het ‘Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland’ (KRF).