Wanneer sportfysiotherapie?

Onze sportfysiotherapeuten adviseren sporters op elk niveau. Bijvoorbeeld wanneer je een blessure hebt opgelopen of wanneer je jouw prestatie en/of conditie wilt verbeteren. Ook vormen zij een belangrijke rol als het gaat om preventie, sportkeuze, warming-up en bijvoorbeeld trainingsopbouw. Daarnaast hebben onze sportfysiotherapeuten goede contacten met andere disciplines als bijvoorbeeld podotherapeuten, wanneer je bijvoorbeeld meer inzicht wilt hebben in jouw looppatroon of advies wens te ontvangen voor passend schoeisel.

Waarmee kan de sportfysiotherapeut zoal helpen?

Bij revalidatie, bijvoorbeeld:

 • na een knieoperatie (bijv. meniscus, voorste kruisband)
 • na enkel-/knie- bandletsel

Bij klachten zoals:

 • gewrichtsproblemen
 • spierblessures (bijv. scheur of verrekking)

Deze klachten kunnen geleidelijk zijn ontstaan door overbelasting of een verkeerde houding. Of acuut optreden door een ongeval of het maken van een verkeerde beweging. Waar gewenst kunnen wij een echografie maken om een betere diagnose te stellen.

Twijfel je of je een blessure hebt en of het verstandig is om er mee door te sporten?

Bel dan de blessurehulplijn.

Sportfysiotherapie bij FITclinic

De behandeling door een sportfysiotherapeut is afhankelijk van de blessure en hulpvraag o.a. gericht op het verbeteren van spierkracht, conditie en beweeglijkheid. Het doel is om zo goed en snel mogelijk te zorgen voor een verantwoorde terugkeer naar jouw (sport)activiteiten.

De behandeling wordt bij FITclinic vaak* ondersteund door het aanreiken van verschillende oefeningen die je thuis kan doen. Om er samen voor te zorgen dat je de oefening thuis ‘correct’ kan uitvoeren, ontvang je een oefenblad met daarin een duidelijke beschrijving van de oefening.

Oefenblad knieklachten

*of je thuis oefeningen kan doen is afhankelijk van de aard van je klacht en de mate van herstel

Advies en begeleiding

Onze sportfysiotherapeuten kunnen je adviseren en begeleiden ten aanzien van een breed aantal doelstellingen en onderwerpen of je nu een beginnende of ervaren sporter bent:

 • verbeteren conditie
 • een juiste (sport)houding
 • verbeteren prestatie
 • ademhaling
 • gezonde leefstijl
 • verantwoord/effectief trainingsschema
 • juiste warming-up
 • blessurepreventie

Bij sportverenigingen en sportscholen

Onze sportfysiotherapeuten zijn verbonden aan verschillende sportverenigingen in de omgeving. Zij verzorgen daar de medische begeleiding bij trainingen en wedstrijden. Daarnaast geven zij presentaties aan trainers en begeleiders over bijvoorbeeld blessurepreventie en trainingsopbouw. Bent je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw vereniging of sportclub? Bel gerust T. 053 436 67 66

Zo zijn wij o.a. te vinden bij SV Losser.

Vergoeding

Sportfysiotherapie wordt vanaf 18 jaar vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Tot 18 jaar wordt deze meestal vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Onze behandelaars

Al onze therapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister ‘Keurmerk Fysiotherapie’ en/of het ‘Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland’ (KRF).

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat