Waarom fasciatherapie?

Fasciatherapie is de behandeling van de bindweefselvliezen ter vermindering van verkleving na bijvoorbeeld radiotherapie. Door de fasciatherapie kunnen pijnklachten welke veroorzaakt worden door deze verkleving, en uw beweeglijkheid beperken, worden verholpen. Fasciatherapie is ook zeer effectief bij het behandelen van littekens.

Wat doen bindweefselvliezen? (Wat is fascia?)

Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Deze vliezen vormen als het ware een eigen netwerk in het lichaam en zorgen er voor dat alles met elkaar verbonden is. Daarbij zorgt het gehele netwerk van bindweefselvliezen ‘de fascia’ er ook voor dat spieren en zenuwen soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen.

Wanneer fasciatherapie?

Wanneer de bindweefselvliezen in een slechte conditie zijn bijvoorbeeld door verkleving of omdat de zenuwuiteinden beschadigd zijn kunt u pijn ervaren of een beperking in uw beweeglijkheid. De pijn die u voelt kunt u het beste omschrijven als zenuwpijn, een zeurende en soms stekende pijn.

Met de specifieke fascia behandeltechnieken en oefeningen kan de verkleving van uw bindweefselvliezen verminderd worden, waardoor u minder pijn ervaart en weer vrijer kunt bewegen. Daarnaast is deze vorm van therapie als eerder aangegeven ook zeer effectief bij het behandelen van littekens.

Behandeling door een fasciatherapeut

De fasciatherapeut beheerst verschillende behandeltechnieken en oefeningen om de verklevingOedeemfysiotherapie Fasciatherapie Vochtafdrijving Bindweefselstimulering van uw bindweefselvliezen ‘de fascia’ te verminderen. Via een speciale onderzoeksmethode kijkt de fasciatherapeut naar de relatie van uw klacht met eventueel andere (onopgemerkte) problemen, om zich zo een totaalbeeld van uw gezondheid te vormen.

Na het onderzoek worden de bevindingen aan u teruggekoppeld en wordt er in overleg met u een behandelstrategie uitgestippeld. Regelmatig wordt de voortgang van de behandeling voor uw specifieke situatie gemeten, om zo de juiste technieken te blijven toepassen.

Vergoeding

Fasciatherapie maakt deel uit van een reguliere fysiotherapeutische behandeling en wordt daarmee meestal vergoed vanuit een aanvullende polis.

Meer over vergoedingen?

Onze therapeuten

Al onze therapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister ‘Keurmerk Fysiotherapie’ en/of het ‘Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland’ (KRF). Daarnaast zijn onze oedeemfysiotherapeuten lid van de ‘Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie’ (NVFL). En is onze oncologie fysiotherapeut lid van het ‘Netwerk Oncologie Fysiotherapie Oost Nederland’ (NOFON).

Behandelaars voor Fasciatherapie (bindweefselvliezen)

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat