Schouderklachten kennen verschillende oorzaken toch kunnen veelal goed behandeld worden met behulp van schoudertherapie, verzorgd door een erkend schouderfysiotherapeut. In een aantal gevallen is een orthopedische ingreep, oftewel operatie noodzakelijk.

Wat kan de schouderfysiotherapeut voor u doen?

Op basis van een eerste bezoek aan één van ons schoudertherapeuten kan worden aangegeven of uw klachten kunnen worden verholpen en/of verminderd door schoudertherapie. Tijdens deze intake nemen we een aantal vragen met u door. Deze hebben onder andere betrekking op het ontstaan van uw klachten. Wij onderzoeken uw schouder en voeren waar nodig een echografisch onderzoek uit. Mocht blijken dat aanvullend onderzoek nodig is? Dan kan uw huisarts u verwijzen naar een orthopeed.

Wanneer u bij ons komt voor schouderfysiotherapie wordt u altijd gezien door één van onze erkende schoudertherapeuten. Zie de site van het schoudernetwerk voor meer informatie. Dit betekent voor u dat u te allen tijde behandeld wordt volgens erkende ‘bewezen’ behandelingsmethodieken voor uw schouderklacht of -aandoening. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • het aanleren van de juiste stand van uw schouderSchoudertherapie
  • het middels fysiotherapie op lengte brengen van verkorte structuren in uw spieren
  • het aanleren van een juist gebruik van uw schouder/arm
  • het gezamenlijk uitvoeren van diverse oefeningen voor uw schouder-/arm- spieren en gewrichten

Schouderfysiotherapie na een operatie/orthopedische ingreep

De schoudertherapeuten van het SchouderNetwerk zijn gespecialiseerd in revalidatietrajecten na een operatie/orthopedische ingreep. Volgens bewezen stappenplannen ondersteunen wij u bij uw herstel. Mocht er in uw geval sprake zijn van een complexe ingreep of een combinatie van meerdere operaties? Dan stellen we samen met uw medisch specialist een passend revalidatieplan op. Zodat u verzekerd bent van optimaal herstel. Ook besteden we tijdens de revalidatie veel aandacht aan het aanleren van een goede balans tussen belasting en belastbaarheid en een juist gebruik van een schouder/arm. Dit om toekomstige klachten te voorkomen.

Verwijzing en vergoeding

Om een schouderfysiotherapeut te bezoeken heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts, orthopeed of medisch specialist. U kunt direct een afspraak maken T. 053 436 67 66

Schoudertherapie wordt geheel en/of gedeeltelijk vergoed afhankelijk van uw zorgverzekering. Na een eerste bezoek aan onze praktijk kunnen wij u vaak de informatie geven om vergoeding bij uw zorgverzekering na te vragen.

N.B. Onze schoudertherapeuten zijn aangesloten bij het SchouderNetwerk.

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat