Heup-, knie- en enkelklachten kunnen u enorm beperken in uw bewegingsvrijheid. Denkt u bijvoorbeeld aan fietsen, lopen of autorijden wat in eens pijnlijk is of moeite kost. Dit type klachten kan allerlei oorzaken hebben; artrose (slijtage), een operatie of (sport)blessure komen het vaakste voor.

Artrose (slijtage)

Artrose ontstaat door slijtage van het kraakbeen in de gewrichten. Veelal ervaart u hierdoor pijnlijke en/of stijve gewrichten, waardoor u minder bewegingsmogelijkheden heeft. Artrose (slijtage) is helaas niet te genezen. Wat we wel kunnen doen is uw pijnklachten in veel gevallen verminderen en u leren omgaan met eventuele beperkingen.

De oorzaak van de slijtage is niet altijd duidelijk. Wel is er een aantal factoren die een rol spelen bij het ontstaan van artrose/slijtage. Deze risicofactoren zijn onder andere overgewicht, een hogere leeftijd, lichamelijk zwaar werk, (sport)letsels en erfelijkheid.

Meer weten over artrose? En wat u zelf kunt doen bij artrose?

Klik hier

Heup- of knieoperatie

U bent geopereerd aan uw heup, knie of enkel, bijvoorbeeld na een ongeluk of botbreuk. Of u heeft een nieuwe kunstheup of knieprothese ontvangen? Uw fysiotherapeut kan u ondersteunen bij uw herstel. Vaak helpt het om zo snel mogelijk na een operatie de fysiotherapie te starten, dit voorkomt dat uw spieren en gewrichten stijf worden.

Een fysiotherapeut kan er ook voor zorgen dat u fit de operatie ingaat. Wanneer uw lichaam gezond en fit is draagt dit bij aan uw herstel.

(Sport)blessures

Heup-, knie- of enkelklachten kunnen ook het gevolg zijn van een ongeval of een (sport)blessure. Veel voorkomende blessures zijn problemen met de meniscus, hamstrings of enkelbanden. Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van dit type sportblessures. Daarbij richten zij zich niet alleen op uw herstel. Onze therapeuten kunnen u ook adviseren en ondersteunen in het hervatten van uw sportactiviteiten, op een verantwoorde manier.

De oorzaak van uw klachten is niet duidelijk

Wanneer de oorzaak van uw klachten onbekend is, kan onze echografist met behulp van een echografie vaak duidelijkheid geven.

Meer weten?

 

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat