Chronische darm- of leverklachten kunnen ervoor zorgen dat uw belastbaarheid erg verminderd is. Dat u belemmerd wordt in dagelijkse activiteiten of dat het u niet lukt om weer zelfstandig te gaan sporten. Naast de behandeling die is ingezet door de medisch specialist, adviseren wij u om een MDL revalidatietraject te volgen bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Een (MDL) revalidatietraject kan tevens zinvol zijn wanneer u een buikoperatie (rondom het bekkengebied) heeft ondergaan. FITclinic fysiotherapie biedt deze postoperatieve fysiotherapie om u te ondersteunen bij uw herstel.

Waarom revalideren voor maag-, darm- of leverpatiënten?

Klachten die u kunt ervaren en die in een revalidatietraject worden opgepakt zijn:

  • Chronische vermoeidheid;
  • Bewegingsangst, omdat u met enige regelmaat het toilet dient te bezoeken;
  • Uw lichaam minder tot weinig kunnen belasten;
  • Weinig tot geen kracht in uw armen en/of benen ervaren;
  • Slechtere conditie.

Weet dat deze klachten heel normaal zijn en dat veel patiënten deze ervaren. Middels een revalidatietraject kunnen wij u helpen uw conditie en belastbaarheid te verhogen en weer een goede balans te vinden bij de uitvoering van uw dagelijkse activiteiten. Wij bieden deze mogelijkheid in een prettige omgeving, onder begeleiding van een begripvolle professional, zodat u weer vertrouwen krijgt in het bewegen.

Het revalidatietraject

De revalidatie zelf bestaat voornamelijk uit het onder begeleiding sporten in één van de uitgebreide en rustige oefenzalen van FITclinic. Het traject wordt volledig begeleid door een gespecialiseerd fysiotherapeut en is met name gericht op:

  • Het verbeteren van uw conditie
  • Het opbouwen van kracht
  • Het verbeteren van uw belastbaarheid
  • Het verhogen van uw mobiliteit
  • Het waar nodig verminderen van uw ‘logische’ terughoudendheid om te bewegen

Voordat u start met het revalideren wordt er door de fysiotherapeut in samenspraak met u een oefenschema op maat opgesteld. De basis hiervoor is een intake dat bestaat uit een persoonlijk gesprek met u waarin een aantal vragen worden gesteld en een aantal metingen worden uitgevoerd. Op deze wijze krijgen we een goed beeld van uw huidige conditie en belastbaarheid.

Het gehele revalidatietraject duurt ongeveer 3 maanden.

Verwijzing en vergoeding

Voor een postoperatief revalidatietraject heeft u een verwijzing nodig van uw medisch specialist. Voor vergoeding is een aanvullende zorgverzekering nodig.

Onze therapeuten

Al onze therapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister ‘Keurmerk Fysiotherapie’ en/of het ‘Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland’ (KRF). Daarnaast is onze bekkenfysiotherapeut aangesloten bij de ‘Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie‘ (NVFB).

Behandelaars voor MDL revalidatie

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat